5 consells d’estudi divertits que funcionen bé (o no!)

Posted on Posted in EDUCACIÓN Y TIC

A l’hora de donar consells, no s’acaben les propostes tot i que ja coneixes la majoria d’ells: fer resums i esquemes, estudiar en un espai d’estudi sense distraccions, fer pauses regulars, intercanviar informació amb els amics, dormir bé, menjar bé i un llarg etcètera. Però de vegades necessites alguna cosa diferent per mantenir-te concentrat i per a poder rendir al màxim. Estàs preparat per a injectar energia fresca als teus estudis? Potser és el moment de provar un d’aquests consells d’estudi divertits…

  1. Escriu una cançó

Recordes que a l’escola de primària quan el teu professor t’ensenyava una cançó que t’ajudava a recordar les taules de multiplicació? Quan posava ritme per a ensenyar-te una regla d’ortografia o el funcionament de la fotosíntesi? D’acord, és possible que els teus exàmens d’ara siguin una mica més llargs i complexos, però si hi ha un conjunt de dates, noms o números que necessites recordar sota pressió, per què no intentes posar-los música o ritme? (Però procura no cantar en veu alta durant l’examen…)

  1. Regala’t gatets

…o fotografies de gatets, com a mínim! writtenkitten.co et presenta una foto bonica d’un gatet (o cadell o conillet, si ho prefereixes) per cada 100 paraules que escriguis. Obtindràs una petita recompensa visual que et mantindrà enganxat a l’hora de fer resums!

  1. Pensa en moviment

Has notat que tan bon punt abandones el teu escriptori i et desplaces cap a una altra banda, sembla que apareix una idea fresca? En lloc d’obligar el cos (i el cervell) a romandre quiet per molt de temps, estimula el  moviment amb més freqüència. Dóna voltes per la teva habitació, fes passejades completament innecessàries per la biblioteca, emporta’t els apunts per passejar pel parc… No deixis el cos o la ment quiets durant gaire temps.

  1. Grava’t

Preparant-te els exàmens? En comptes d’escriure, llegir, redactar i tornar a llegir els apunts, què tal convertir els teus resums en gravacions d’àudio (musicals o com ho desitgis)? El procés de parlar t’ajudarà a deixar les coses clares en la teva ment, i llavors pots posar la gravació al teu mòbil / reproductor d’MP3 / tauleta, i tornar-la a reproduir mentre ets al gimnàs, dines, sopes o fins i tot mentre dorms. Punt de bonificació: mantingues un bloc de notes a mà per poder anotar qualsevol idea addicional que t’aparegui quan escoltes.

  1. Converteix els gargots en notes d’estudi

El dibuix no és tan inusual entre les llistes de consells d’estudi; probablement, tots hem utilitzat algun tipus de representació visual per ajudar-nos a preparar els exàmens o fer esquemes. Així doncs, en comptes de lluitar contra la necessitat de fer gargots durant les classes, ¿per què no aprofitar aquesta creativitat per fer resums artístics del contingut del curs? Desafia el teu cervell perquè sigui creatiu i alhora, atent i (amb sort) trobaràs que el tema de la matèria s’acaba establint dins el teu cap més fermament.

Deixa un comentari