5 misteris que no coneixies del Dia d’Acció de Gràcies

Posted on Posted in CULTURA Y TRADICIÓN

 El Dia d’Acció de Gràcies és un dia festiu que se celebra el quart dijous de novembre. En aquesta festivitat, el protagonista és l’esperit d’agraïment i recolliment, sense deixar de banda els meravellosos plats que es preparen.

Milions de famílies dels Estats Units es reuneixen per compartir un dinar especial, en el qual no pot faltar el gall dindi. Però existeixen alguns misteris que probablement no coneixies sobre el Dia d’Acció de Gràcies i ara en pots descobrir 5!

  1. Neix el menjar congelat

El Dia d’Acció de Gràcies és un dels dies  festius en els quals més menjar es ven. No obstant això, el 1953 l’empresa Swanson, la qual és la distribuïdora de galls dindis número u de tots els Estats Units, va cometre un petit error de càlculs, ja que va produir més de 26 mil quilos de gall dindi. Quan es van adonar del seu error, ja era massa tard per fer marxa enrere. Va ser una mestra qui va tenir la idea de tallar el gall dindi sobrant en trossos i col·locar-li  acompanyament per després preservar-ho i, aleshores, es va originar el que avui dia coneixem com menjar congelat.

  1. Dia del lampista

Moltes persones utilitzen aquest dia per descansar i passar temps amb la família, però, per als lampistes, és el dia més ocupat de l’any. Segons Roto-Roter, l’empresa de lampistes més gran d’aquest país, després dels immensos plats de menjar ingerit per moltes persones, les trucades per a destapar canonades són més comuns del que es podria pensar.

  1. Gairebé un emblema nacional

Quan Benjamin Franklin es va veure en la necessitat de buscar una au com a emblema per al seu país, la seva primera opció va ser el gall dindi, ja que, en una carta que li va enviar a la seva filla, afirmava que el gall dindi “era una au respectable”. No obstant això, el congrés va opinar que l’àguila mostrava més caràcter moral. L’àguila calba va acabar sent la guanyadora.

  1. Es diuen igual

El gall dindi (Turkey), en anglès, rep el mateix nom que Turquia, ja que, originàriament, eren els turcs els que n’exportaven.

  1. Un dia internacional

Encara que aquest dia va néixer de manera oficial als Estats Units, aquest no és l’únic país que ho celebra. Canadà també té el seu propi Dia d’Acció de Gràcies. L’única diferència és que ho celebren a l’octubre.

El Dia d’Acció de Gràcies, sens dubte, amaga més misteris dels que algú podria imaginar.

Deixa un comentari