Feliç dia de la marmota! Coneixies aquestes curiositats?

Posted on Posted in CULTURA Y TRADICIÓN

Segons la tradició, cada 2 de febrer la marmota surt del seu cau per predir la fi de la temporada hivernal. Si l’animal surt del seu cau i no veu la seva ombra (per condicions climatològiques), vol dir que l’hivern dirà adéu aviat. Per contra, si surt i hi ha un dia assolellat, la marmota veu la seva ombra i torna a ficar-se en el cau a hivernar. Això vol dir que l’hivern durarà 42 dies més.

La tradició es va fer tan famosa que el 1993 Hollywood va fer una pel·lícula relacionada amb El Dia de la Marmota. La cinta protagonitzada per Bill Murray i Andie MacDowell va tenir un gran èxit i a dia d’avui és tot un clàssic del cinema de comèdia.

Groundhog Day, Atrapat en el temps, narra la història de Phil Connors, un meteoròleg que acudeix cada 2 de febrer al poble de Punxsutawney per cobrir la predicció de la marmota. Després d’una gran tempesta, Phil i el seu equip hauran de passar la nit al poble, però, en despertar-se, comprovarà que viu al dia anterior. I així successivament en entrar en un bucle temporal.

Coneixies aquestes curiositats sobre la pel·lícula?

Tom Hanks i Michael Keaton van rebutjar el paper.

Abans de comptar amb Bill Murray, el director va contactar amb Tom Hanks i Michael Keaton per al paper de Phil. Hanks no va poder acceptar la feina per altres compromisos, mentre que Keaton ho va rebutjar perquè no entenia el guió.

La marmota Phill no s’estimava gaire a en Bill.

La marmota que van utilitzar per a la pel·lícula va mossegar a Bill Murray en diverses ocasions. Fins i tot l’actor va haver de injectar-se la vacuna contra la ràbia pels forts mossegades.

Van parar els rellotges durant el rodatge.

No, ells no estaven atrapats en el temps, però l’equip de la pel·lícula va parar tots els rellotges per representar la situació del protagonista d’estar atrapat una vegada rere una altre en el mateix dia.

Ningú sap durant quant de temps va estar atrapat en Phill.

A dia d’avui, ningú sap durant quant temps va estar atrapat el meteoròleg el 2 de febrer. Alguns diuen que 10 anys; altres 30 o 40; i el guió original diu que va ser un bucle de 10.000 anys.

38 vegades.

No se sap si en la seva totalitat o parcialment, la veritat és que en la pel·lícula Bill Murray viu 38 situacions diferents fins que, per fi, surt d’aquest bucle temporal.

Nietzsche, fundador del concepte.

El concepte de Dia de la marmota ve originalment del filòsof Friedrich Nietzsche a The Gay Science. En ell, descriu a un home que viu un dia una i altra vegada.

T’imagines que en despertar demà, tornés a ser el 2 de febrer?

Deixa un comentari