Avui se celebra el Dia Internacional del Petó, però, per què?

Posted on Posted in CULTURA Y TRADICIÓN

La història

Aquest curiós dia que se celebra cada 13 d’abril sembla tenir el seu origen a Tailàndia. Semblava que Sant Valentí estava reconegut socialment com el dia més romàntic de l’any, però fa una anys li va sortir un competidor: el Dia Internacional del Petó.

Tot i que no està reconegut de manera oficial, cada 13 de abril, hi ha qui celebra aquest dia dedicat al petó, especialment a les xarxes socials, ja sigui entre parelles, amb amics, amb família o fins i tot amb les seves mascotes.

Aquesta celebració popular sembla tenir l’origen en un concurs que es va organitzar a Pattaya, Tailàndia, el 2013, en el que es buscava el petó més llarg del món. La parella guanyadora va mantenir els seus llavis units durant 58 hores, 35 minuts i 58 segons.

Tot i que els responsables dels Rècord Guinness encara no s’han manifestat sobre aquest tema i el seu petó no està verificat com a tal, la parella tailandesa es va endur un bon pessic per aguantar tant de temps: uns 3.300 dòlars, és a dir, una mica més de 3.100 euros; i dos anells de diamants.

No era la primera vegada que aquests dos enamorats posaven a prova el seu amor en aquest concurs, essent també els indiscutibles guanyadors de 2011, després de més de 46 hores enganxats.

Els beneficis d’un petó

Independentment dels possibles adeptes i detractors cap a la celebració d’aquest dia, la veritat és que s’ha demostrat que els petons són bons per a la salut, ja que ajuden a que el cos alliberi oxitocina, una hormona que fa sentir-se bé, a més de produir endorfines, que actuen com reductores del dolor.

Potser és per això que a més del Dia Internacional del Petó, existeix un altre dia amb una temàtica semblant: el Dia del Petó Robat, que se celebra el 6 de juliol i el nom ho diu tot.

I tu? Celebraràs el Dia Internacional del Petó? Amb qui?

Deixa un comentari