Per què se celebre el Dia d’Star Wars el 4 de maig?

Posted on Posted in CULTURA Y TRADICIÓN, FREETIME

El 4 de maig se celebra cada any el Dia d’Star Wars o de la Guerra de les Galàxies. Per què se celebra precisament aquest dia? L’origen d’aquesta festa que se celebra des de fa ja diverses dècades, concretament des de 1979. Milions de fans a tot el món commemoren el naixement d’aquesta popular franquícia cinematogràfica creada per George Lucas.

 

“May the 4th Be With You”. Aquesta frase conté un joc fonètic de paraules que significa “May the Force be with you” o el que és el mateix: “Que la força t’acompanyi”, una cita icònica que, sense cap dubte, caracteritza  la sèrie de pel·lícules que arrencaria amb Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher i Peter Cushing a “Star Wars: Episode IV – a New Hope” el 25 de maig de 1977.

 

Des d’aquest moment, els fans de la saga d’arreu, realitzen multitud d’esdeveniments entorn a l’univers de la Guerra de les Galàxies: maratons de les pel·lícules, concursos de disfresses , també anomenats cosplays, tot vestint-se com els més diversos personatges de la saga (jedis, androides , soldats imperials …).

 

Com a contrapartida, el 5 de maig molts celebren “La venjança dels Fifth” en referència a una altra de les pel·lícules de la saga “Star Wars: Episodi III – La venjança dels Sith”, en la qual s’honra a aquesta antiga raça amb gran poder i maldat que representa els seguidors del Costat Fosc de la Força (dins de l’Ordre Sith), els enemics naturals dels Cavallers Jedi.

 

I tu? De quin bàndol ets?

Deixa un comentari