10 consells per tenir cura del medi ambient

Posted on Posted in FREETIME, UN POCO DE TODO

El Dia Mundial del Medi Ambient es celebra el 5 de juny, però ¿sabem en realitat què es celebra? El principal objectiu d’aquesta festivitat és conscienciar la societat de la necessitat de dur a terme un desenvolupament sostenible per preservar el medi ambient i és que cal que tothom posi el seu granet de sorra per aconseguir mantenir el planeta en les millors condicions possibles.

 

  1. Per estalviar aigua, el més important és no desaprofitar-la. Per això, tanca l’aixeta mentre et raspalles les dents o mentre t’ensabones a la dutxa. A més, és millor canviar el bany per la dutxa.

 

  1. Separa els residus en diferents cubells d’escombraries. Pots decorar els cubells amb diferents colors perquè sigui més fàcil identificar què has de posar en cada bossa.

 

  1. Abans de reciclar el paper, recorda fer-lo servir per les dues cares. A més, pots comprar paper reciclat, així salvaràs arbres.

 

  1. Utilitza el transport públic i no el cotxe. És un estalvi per a tota la família i contribuiràs a evitar la contaminació i malgastar energia.

 

  1. Fes servir bombetes de baix consum. No només ajudaràs a estalviar electricitat, sinó que també redueixen la despesa en la factura de la llum.

 

  1. Apaga els aparells elèctrics de casa quan no s’estiguin fent servir. També pots esperar que la rentadora o el rentaplats estiguin plens abans d’engegar-los, així no malgastaràs electricitat ni aigua.

 

  1. No abusis de la calefacció o l’aire condicionat. És una despesa energètica i un perill per a la salut abusar d’una temperatura massa freda o calenta a casa, el recomanable són uns 20º a l’hivern.

 

  1. Reutilitza les bosses de plàstic i utilitza millor les que siguin biodegradables. Guarda-les quan aneu a comprar o fes servir bosses de tela.

 

  1. No abusis de la llum elèctrica, aprofita la llum natural. És més saludable ajustar el nostre horari per aprofitar al màxim les hores de llum solar.

 

  1. Utilitza caixes, teles, brics … per fer manualitats de decoracions o joguines. Qualsevol objecte es pot reciclar i convertir en una cosa increïble, ¡fes servir la imaginació!

Deixa un comentari