El final del túnel

Posted on Posted in ORIENTACIÓN LABORAL

Quan “caure” a l’atur, vaig tenir la sensació d’entrar en un espai fosc, desconegut i sense límits que em va angoixar moltíssim. La meva primera reacció va ser buscar un nou lloc de treball, però havien passat 27 anys des de l’última vegada que ho havia fet i les coses havien canviat molt. Per poder enviar el meu currículum, durant 3 mesos no vaig parar de donar-me d’alta en diferents portals de recerca: Infojobs, Infofeina, educajob, Infoempleo, Idoneum, inserir i un llarg etcètera, però no vaig obtenir cap resposta.

Vaig concloure que alguna cosa passava i vaig decidir que havia de fer alguna cosa més:
– Aprofitar per preparar-me i desenvolupar una activitat per la qual sempre m’he sentit atreta: ser voluntària. D’aquesta manera no he perdut el ritme d’activitat, he mantingut el contacte amb les tecnologies i el món laboral (encara que de manera altruista, és clar) i he pogut aprendre
– Reciclar em de la mà de The Corner, on he estudiat llengües (alemany i anglès) i ofimàtica (actualment en curs)

A partir d’aquest moment, la foscor de l’espai en què havia entrat mesos enrere es va anar il·luminant. Vaig poder enriquir el meu currículum, vaig ampliar els meus contactes i sense adonar-me he trobat ‘treballs’. D’una banda, les pràctiques del primer curs de llengua em van donar l’oportunitat de poder treballar just després de realitzar-les i, fins i tot, un any després; per una altra, la meva voluntariat m’ha donat la possibilitat de tornar definitivament al món laboral.

M’agradaria remarcar la importància de no perdre cap oportunitat per relacionar-nos i de no descartar cap possibilitat de trobar el nostre lloc per remota que ens pugui semblar. L’actitud enèrgica i positiva també és fonamental per poder suportar i superar aquest desafortunat repte amb èxit i, mentre arriba aquest moment, dedicar el nostre temps a alguna ONG ens aporta un plus molt valuós a l’hora de vendre’ns perquè diu molt de nosaltres; parla de valors com la disposició, les ganes de fer, l’empatia, la sociabilitat, la il·lusió, l’interès desinteressat, el compromís, tenir objectius, donar, rebre, …

No vull deixar d’esmentar a l’equip d’orientació laboral de The Corner, sempre a disposició dels seus alumnes per ajudar-los i donar resposta gairebé immediata qualsevol dubte o qüestió que se’ls pugui presentar. Aprofitem ajudar-nos Tot aprenentatge és poc quan es tracta de la nostra reinserció laboral.

A tots en general, gràcies pel tracte confortable que ens dones en un moment especialment delicat com és estar a l’atur i fer-nos l’estada a les seves instal·lacions tan agradable.

Gemma Martínez Burgal

Deixa un comentari