El Gran Recapte

Posted on Posted in UN POCO DE TODO
Avui parlem amb Miriam López, Tècnica Àmbit d’Intervenció Social a la Creu Roja Barcelonès Nord, responsable del Programa d’Aliments Solidaris municipal.
 
Hola Miriam! Parla’ns del gran recapte d’aliments i de joguines. En què consisteix? A qui ajuda?
 
El Programa d’Aliments Solidaris, el qual nosaltres portem a terme a Santa Coloma de Gramenet, des del any 2009 com a Programa municipal i a Sant Adrià de Besòs, funciona a través de les derivacions de famílies i persones valorades prèviament des dels Serveis Socials que es troben en una situació de especial vulnerabilitat. Nosaltres els donem el lot d’alimentació quinzenalment. Una ajuda concebuda com a suport a la economia familiar.
 
Els proveïdors són entitats i empreses privades, el Banc d’aliments, campanyes de recollides particulars i el FEGA (Unió Europea).
 
Com es distribueixen després aquests aliments?
 
Els lots es composen d’aliments secs, amb data de consum preferent, com són; arròs, pasta, oli, llet, galetes, llegums, llaunes conserves, fruita i verdura. I els lots nadons de potets, llet i cereals.
 
Els aliments es reparteixen en base a quantes persones composin la família. Tenim lots d’una persona fins a nou i més. El repartiment es equitatiu.
 
Paral·lelament, les famílies que volen ser ateses per Creu Roja en altres àmbits, fem una atenció integral per tal de millorar la seva situació enfocada des de diversos focus (ocupació, punt d’atenció a les famílies, etc).
 
Imagino que amb la crisis el número de persones que necessiten de recursos ha augmentat considerablement. Com ho heu notat vosaltres?  Per altra banda, cada cop es recull més quantitat d’aliments. Som cada vegada més conscients i solidaris?
 
Al Programa d’Aliments Solidaris a Santa Coloma atenem un total aproximat de 400 famílies, 1250 usuaris  i a Sant Adrià un total aproximat de 200 famílies, 720 usuaris. Un 25% de les famílies ateses són immigrades.
 
Pensem que SÍ sóm més solidàris i ho podem demostrar amb les quantitats recaptades aquest any els dies 28 i 29 de novembre al Gran Recapte d’aliments 2014: 4.000.000 de quilos.
 
Quina és la importància d’aquestes accions?
 
Poder assolir un servei d’ajuda alimentària a la ciutadania necessitada, i aprofitem per fer una crida demanant la vostra ajuda perquè en la mesura que pugueu ens vingueu a donar un cop de mà amb la classificació dels aliments del Gran Recapte, sobretot entre setmana.
 
Per apuntar-vos només heu d’entrar a la pàgina web de Gran Recapte, www.granrecapte.com a l’apartat de classificadors e inscriure-us seleccionant dia i torn. Si veniu un grup podeu enviar un correu a classificacio@bancdelsaliments.org fent constar el total de persones que vindreu, dia i torn.
 
Què t’aporta personalment aquesta experiència?
 
M’agrada molt poder atendre a persones amb demandes diverses. Com Creu Roja, sempre intentem fer una atenció personalitzada i acurada a les diferents situacions que ens trobem dia a dia, això ens permet donar resposta ràpida a les dificultats que puguin sorgir.
 
Per últim…crec que és molt important que tots els ciutadans dediquem una part del nostre temps i ens impliquem en projectes com aquests. Què haig de fer per ser voluntària?
 
Pots vindre a Creu Roja c/ President Lluis Companys, 1 per inscriure’t. Et trucaran per fer-te una entrevista i faràs una formació.
 
Des de THE CORNER volem agraïr a tots els que ens heu portat aliments i animar a fer-ho a aquells que encara no hi heu col·laborat!

 

Deixa un comentari