Entrevistes en anglès

Posted on Posted in ORIENTACIÓN LABORAL

Avui en dia un dels requisits més sol·licitats a les ofertes d’ocupació és disposar d’un bon nivell d’anglès, pel que és fàcil anar a una entrevista i que part d’ella o la totalitat sigui en aquest idioma. Així doncs, si ja de per si preparar-se una entrevista de treball és fonamental, quan és en un altre idioma al que utilitzem habitualment es converteix en tasca imprescindible. Amb això aconseguirem guanyar seguretat, confiança, afrontar-la més serenament i reduir els nervis.

Si has de preparar-te una entrevista en anglès t’aconsello que tinguis en consideració les següents pautes:

1. Tradueix el teu currículum:
Un aspecte que has de dominar en l’entrevista és el vocabulari de la teva camp professional. Per això un excel·lent exercici és traduir el teu currículum doncs t’ajudarà a exposar un discurs més fluid, a parlar de la teva feina amb naturalitat i a entendre possibles tecnicismes que utilitzi l’entrevistador en la formulació de les seves preguntes.

Un altre aspecte a tenir present és dur el teu currículum en anglès a l’entrevista. Portar-ho en espanyol o en la teva llengua materna genera una mala imatge del candidat, sobretot quan el seleccionador ja ha avisat que l’entrevista podria ser en anglès.

2. Prepara’t les preguntes més freqüents:
Cada entrevista és diferent però per norma general totes segueixen un patró similar de preguntes. Escriu el que vas a contestar en cadascuna d’elles. Entre les més comunes estan:

· What do you know about our company? – Què saps sobre la nostra empresa?
· Why do you want to work here? – Per què vols treballar aquí?
· Where do you see yourself in five years? – On et veus en 5 anys?
· Tell me about your work experience. – Parla-me de la teva experiència professional.
· Why did you choose study this career? – Per què vas triar estudiar aquesta carrera?
· How would you descriu yourself? – Com et descriuries?
· What is your greatest strength? – Quin és el teu principal virtut?
· Tell me about your weaknesses. – Parla-me de les teves debilitats.

3. Va a un professor nadiu:
Podem traduir el nostre currículum, redactar el que direm a l’entrevista però fins i tot així és possible que cometem errors gramaticals i utilitzem paraules o estructures errònies. Per això és recomanable acudir a un professional natiu que ens ajudi a perfeccionar el nostre currículum i el nostre discurs, sempre respectant el nivell que tenim.

4. Sigues honest:
Dir que disposes d’un nivell més alt al que tens és contraproduent ja que és molt senzill d’avaluar mitjançant una entrevista o prova escrita.

T’aconsello que siguis sincer, no exageris teu nivell però tampoc et infravalores per por de no donar la talla. Mostra entusiasme per seguir estudiant i millorant l’idioma. La bona actitud es valora positivament.

5. Practica, practica i practica:
No n’hi ha prou amb escriure el que has pensat a contestar, també cal reproduir-diverses vegades fins que el discurs el tinguis interioritzat.

Laura Martín Sampayo
Consultora de recursos humans

Deixa un comentari