Qui són el preferits per guanyar Eurovisió 2018

Posted on Posted in CULTURA Y TRADICIÓN, FREETIME, UN POCO DE TODO

Una nova edició del festival musical televisiu més important del continent europeu, el Festival d’Eurovisió, se celebrarà demà dissabte dia 12 de maig a l’Altice Arena de Lisboa.

El Festival d’Eurovisió 2018 es presenta interessant ja que, després de tota una temporada de preseleccions (i uns dies d’assajos), tenim favorits, decepcions, possibles sorpreses, cantants convalescents i l’Amaia i l’Alfred, els representants espanyols que juguen a prop de casa.

Centrem-nos doncs en els països que poden emportar-se el triomf a casa. I sí, entre ells també hi ha Espanya.

Israel

La principal preferida de l’edició des que va ser presentada, líder a les cases d’apostes i, siguem sincers, una de les cançons més enganxoses que es recorden pel festival en els últims anys. Netta presenta ‘Toy’, un tema molt pop amb algun toc oriental i una lletra feminista que més d’un cantarà aquest estiu a les discoteques:

“Wonder Woman don’t you ever forget

You’re divine and he’s about to regret

[…]

I’m not your toy (Not your toy)

You stupid boy (Stupid boy)”

Però com tots sabem, ser favorit al festival pot jugar en contra (com ja li va passar a Itàlia l’any passat) i els primers assajos de la delegació israeliana han deixat un ambient bastant tebi entre els experts.

França

En segon lloc tenim França, que va llançada a les cases d’apostes. La veritat és que la cançó ho té tot: excel·lent qualitat musical, sona actual, missatge compromès, suport fora de les seves fronteres … Madame Monsieur, el duo darrere de  ‘Mercy’, podria coronar-se com a guanyador d’Eurovisió 2018, cosa que França porta més de quaranta anys sense aconseguir. Per això, han de convèncer tant el jurat (cosa que sembla fàcil) com el públic, una mica més difícil, tenint en compte que no tota Europa es mostra a favor, o fins i tot, no té constància sobre el tema dels refugiats de què parla la cançó. De fet, hi ha qui assenyala el tema com avorrit, tal com va passar en el seu dia amb el portuguès Salvador Sobral abans d’alçar-se amb el triomf l’any passat.

Noruega

Alexander Rybak, que ja va guanyar el concurs el 2009 amb un espectacle de violins anomenat ‘Fairytale’, torna al Festival d’Eurovisió amb ‘This Is How You Write a Song’. La cançó compleix el que promet, ja que són 3 minuts purament didàctics en què el noruec t’explica com has d’escriure un tema mitjançant lliçons i passos. Per a això se serveix d’una melodia molt enganxosa i del mateix carisma arrasador que li van permetre triomfar fa gairebé una dècada.

Espanya

Qui ens havia de dir en plena febre de ‘Lo Malo’ que la balada d’Amaia i d’Alfred estaria entre les favorites d’Eurovisió? A hores d’ara, poc es pot dir d’una parella la qual hem vist gairebé les 24 hores del dia durant 3 mesos. Però, si hem de destacar alguna cosa, és que transmeten la passió necessària amb ‘Tu canción’ com la primera vegada. Sí, el tema pot emocionar, però ens emociona perquè és bonica o perquè veiem Amaia i Alfred cantar-la? Sentirà el mateix que nosaltres una àvia bielorussa que no té ni idea de qui són els nois que estan apareixent a la televisió?

I tu, qui creus que guanyarà?

Deixa un comentari