DSC_0995JPG_374

Gianmarco, un cas d’èxit!

Posted on Posted in EVENTOS Y CONFERENCIAS
 Nom: Gian Marc Milanesi
Edat: 26
Estudis: Enginyeria Superior Industrial, especializació Mecànica (finalitzada
D’on ets?
– Itàlia

Per què vas decidir anar-te’n d’Itàlia?
– Per viure prop de la meva núvia, la vaig conèixer a Itàlia durant el seu Erasmus i més tard un projecte Leonardo. Ara ella estudia ací un Màster i m’ha tocat a mi venir-me per poder estar junts.

Per què vas triar Santa Coloma?
– Pel motiu d’abans 🙂 Ella és d’aquí i jo coneixia una mica la ciutat. M’agrada Santa Coloma per la multiculturalitat que ofereix i el propera que està a Barcelona.

Quant fa que ets aquí?
– Dos mesos i mig. Vaig arribar l’1 de febrer.

Com / quan vas aprendre espanyol?
– Ho he après de manera autònoma gràcies al context en el qual m’he anat movent. A la ciutat de la qual provinc hi ha la facultat de Traducció i Interpretació de la Universitat de Bologna. Aquest fet ha donat lloc al fet que tingui molts amics d’altres països, tot i que la majoria són espanyols. El fet de sortir amb ells i escoltar-los parlar em van ajudar a interessar-me. Després, la meva xicota i el seu entorn familiar / amistats també m’han ajudat a que millori el meu nivell de la llengua.

Quines coses són diferents del teu país? Que t’ha sorprès?
– Crec que Itàlia i Espanya s’assemblen moltíssim, de manera que de vegades no em sembla que estic vivint en un altre país. Si he de ressaltar alguna diferència és el ritme de vida. Jo vinc d’una ciutat molt més petita i on tot es fa d’una manera més tranquil.

Què és el que més t’agrada de Catalunya?
– He visitat molts pobles de Catalunya (Figueres, Girona, Olot, Berga, Cadaqués, Camprodon, etc). En cada un d’ells he intentat menjar el típic de la zona i conèixer la seva història. La veritat és que no sé què no m’agrada de Cataluya. M’encanta que tingui costa i muntanya. M’agrada la seva gent, la indústria que hi ha (ja que aquesta molt relacionada amb el meu àmbit professional) i també el clima.

Vas venir sense feina. Que és el que vas pensar quan vas arribar aquí?
– Abans de venir pensava que no seria tan complicat trobar feina. A Itàlia, és fàcil trobar una feina “senzill” del teu àmbit professional quan acabes d’estudiar. Almenys a la meva zona (Emilia Romagna) i en el meu camp professional. No obstant això, quan vaig arribar a Barcelona vaig veure que no era tan fàcil com allà.
– Barcelona és una ciutat molt gran i hi ha molta competència. Encara que també hi ha molta feina. Els meus primers problemes els vaig tenir a l’hora de registrar-me a l’Administració Pública. Quins problemes per aconseguir un NIE !! El mateix per fer-me un compte en el Banc !! No obstant això, he tingut la sort de tenir en tot moment a persones desinteressades que m’han ajudat tot el que han pogut. Sobretot vull destacar l’interès que han mostrat al Mas Fonollar, l’Oficina Treball “Club de Feina-The Corner” i l’Escola d’Adults de Singuerlín. Tots ells em van ajudar a preparar-me millor les entrevistes i a saber a quin tipus d’empreses dirigir-me.

Com vas conèixer el Club de Feina?
– Gràcies a l’Inem de Santa Coloma.

Quines eines has utilitzat?
En aquest centre vaig conèixer a Carolina, la qual em va inscriure a tres cursos que ella mateixa impartia:
1) Com buscar a internet feina
2) Quins són les meves competències
3) Com superar una entrevista en grup
A més, el centre ofereix recursos tècnics. Com per exemple, l’ús d’ordinadors per a la recerca de feina.

Quin resultat has tingut?
– El principi va ser una mica complicat. Durant el primer mes no vaig tenir cap entrevista i això em va portar a desesperar una mica. No obstant això, tothom m’animava a continuar a preparar-me millor: millorar el meu currículum, centrar-me en un àmbit professional concret, saber on dirigir-me. Tot això em va ajudar a guanyar confiança en mi mateix. Vaig entendre que només necessitava tenir l’oportunitat de demostrar-li a un entrevistador el que podia oferir-li, el bo que podia ser per aquest treball.
En acabar els cursos a Club de Feina em van començar a cridar diferents empreses. En tots els processos de selecció que vaig realitzar havia una primera entrevista en grup i després una individual. Vull destacar la importància que té aquesta primera entrevista a l’hora de trobar feina. Almenys aquesta és la meva impressió. Actualment estic treballant com a enginyer industrial, en l’àmbit que més m’agrada: projectació. Sóc molt feliç!

Com creus que t’ha ajudat el Club de Feina?
– El Club de Feina m’ha ajudat molt i no ment si dic que probablement sense ells encara seguiria buscant feina. Són un grup ple de persones capacitades que t’ajuden generosament en tot el que poden.

Finalment … un missatge per a tots els que estan buscant feina!
– El meu consell és no tirar la tovallola. Intentar millorar cada dia i aprochar totes les oportunitats que tinguis al teu voltant: cursos de formació, acadèmies d’idiomes, fòrums de debats … Tot això és important a l’hora de buscar feina.
Tots sabem que en aquest moment de crisi és complicat trobar feina però pensar en possibles  també ajuda a aconseguir-ho. Per a mi, per molt que aquí tingués a amics i coneguts, ha estat complicat venir a un país estranger gairebé sense experiència professional i haver de buscar-me feina. No obstant això, després de trobar-lo, estic convençut que amb una mica de perseverança i “treball” es pot. El meu últim CONSEJOR és que aprofiteu totes les oportunitats de donar-vos a conocer.

Bona cerca a tots i totes!

Deixa un comentari