El Gran Recapte 2015!

Posted on Posted in UN POCO DE TODO

Un any més, a THE CORNER col·laborem amb el Banc d’Aliments i la Creu Roja per ajudar a aquells que més ho necessiten. Des del dia 25 de novembre i fins el 10 de desembre podeu portar aliments i joguines a qualsevol dels nostres tres centres! I per explicar-vos com funciona aquesta iniciativa, hem entrevistat a Amadeu Sales,voluntari de la Fundació Banc d’Aliments de Barcelona.

Hola!! Ens expliques qui ets?

Em dic Amadeu Sales, tinc 60 anys, soc veí de Santa Coloma de Gramenet i fa quatre anys que treballo com a voluntari en la Fundació del Banc d’Aliments de Barcelona; concretament, en el Departament d’Escoles.

Parla’ns del gran recapte d’aliments. En que consisteix? A qui ajuda?

Des de fa un quants anys el darrer cap de setmana de novembre (enguany el 27 i 28), es duu a terme una acció solidaria, anomenada el Gran Recapte d’Aliments, que es planteja amb dos objectius: sensibilitzar a la població envers les persones que no disposen de recursos per alimentar-se com cal, i nodrir el magatzem d’aliments per la seva posterior distribució. Gracies al suport dels mitjans, pel que fa al ressò mediàtic, i la col·laboració de supermercats, mercats municipals i botigues de queviures aconseguim, gairebé, una tercera part dels aliments que es distribueixen cada any.

Quins són els aliments que més falta fan?

Feta l’excepció dels que tinguin una caducitat a molt curt termini i dels que requereixen una conservació en fred, tots són benvinguts i necessaris. Conserves, arròs, pasta, llet, oli, etc…

Com es distribueixen després aquets aliments?

L’ajut dels 25.000 voluntaris que necessitem no es limita a les dates del recapte ja que, per a poder distribuir-los, s’han de classificar. És per això que a partir del 30 de novembre, en torns de quatre hores, ens cal que els voluntaris també ajudin a fer la classificació de les més de 5.000 tones que esperem rebre. La previsió és que el 20 de desembre ja es puguin començar a distribuir entre les gairebé 400 entitats beneficiaries que té el Banc d’aliments.

Imagino que amb la crisi el número de persones que necessiten recursos ha augmentat. Com ho heu notat vosaltres? Per altra banda, cada cop és recull més quantitat d’aliments. Som cada vegada més conscients i solidaris?

Com bé dius, el nombre de persones necessitades augmenta any rere any. Actualment, i només a la província de Barcelona, es calcula que unes 900.000 persones sobreviuen en una situació de pobresa i és per això que la demanda d’aliments també està en continua progressió. El que ens diu que cada cop es recullen més aliments són dues coses: que mica a mica som més solidaris… i que encara podem ser-ho més.

Quina és la importància d’aquestes accions?

Les xifres ens ho diuen tot: l’any 2014 el Banc d’Aliments va distribuir 16.191 tones que van permetre que 152.489 persones rebessin aliments. El Gran Recapte suposa una tercera part del total.

Que t’aporta personalment aquesta experiència?

A mesura que un es fa gran s’adona de que tot el que fem i aconseguim a títol individual és efímer. L’egoisme, que malauradament està implícit en l’ADN de la condició humana, és una trituradora que mai en té prou. No som importants pel que fem; en tot cas, ho serem pel profit del que fem. I ser un més dels 220 voluntaris que treballen, de forma permanent, per la Fundació del Banc d’Aliments, em permet sentir-me útil.

Per últim… crec que és molt important que tots els ciutadans dediquem una part del nostre temps i ens impliquem en projectes com aquest. Que haig de fer per ser voluntari?

Només cal entrar en la web  www.granrecapte.com/ca/voluntariat  i escollir el dia, lloc i torn que més convingui. I recordeu que també ens cal l’ajut de tothom per a classificar els aliments a partir del 30 de novembre.

Moltes gràcies Amadeu per la teva feina i temps!!!!

Deixa un comentari