MANGA STYLE

Posted on Posted in CULTURA Y TRADICIÓN
Coneixeu el noi de la foto? Alguns ho haureu endevinat! El Joan és profe d’anglès i japonès a THE CORNER i té una gran afició…amb aquesta foto ja podem imaginar-nos quina és!
 
Hola a tots!
 
Des de ben petit m’he sentit atret pel món del dibuix i de l’animació. Sempre m’ha agradat molt dibuixar i sempre que tinc temps lliure intento fer alguna cosa. Recordo que de petit em gravava les sèries de la tele i després les copiava moltes i moltes vegades. Més endavant em vaig tornar addicte a llegir de tot, sobretot els còmics. Crec que és una manera molt interessant de llegir ja que combina dues maneres de comunicar-nos molt interessants: la literària i la plàstica.
 
De còmics n’hi ha per a tots els gustos, de ben segur pots trobar-ne un fet a mida. Els meus preferits són els japonesos, també coneguts com Manga. La paraula Manga, en japonès, significa còmic i en els darrers anys han guanyat molta popularitat. Avui dia, les sèries Manga estan molt integrades: Doraemon, Bola de Drac, El Doctor Slump, Shin Chan, One Piece, etc. Les emeten en alguns canals des de fa temps i són molt ben rebudes per l’audiència.
 
Pels qui no ho sabien, en aquestes dates s’ha celebrat el XX Saló del Manga de Barcelona. És un esdeveniment que ha anat creixent any rere any. Aquests vint anys apropant aquesta cultura aquí ha donat el seu fruit ja que cada cop hi va més gent i l’espai s’amplia cada any. M’atreviria a dir que és una època molt bona pels amants del còmic en general. No fa gaire era més aviat una cultura “underground”, li agradava a molt poca gent i intentar trobar coses era més complicat. Ara hi ha moltes botigues especialitzades, a Santa Coloma mateixa en podeu trobar!
 
Sempre que arriben aquestes dates estic molt emocionat perquè gaudeixo com un nen petit anant al Saló. Allà quedem amb amics de tota la vida i d’altres que hem conegut allà i, pel simple fet de tenir tantes aficions similars, ara som inseparables.
 
D’altra banda, a part del Manga, pel simple fet de llegir aquest estil de còmic ja t’endinses en la cultura japonesa. A partir de llegir i llegir, al final em va entrar curiositat i vaig descobrir que el Japó és un país que, tot i pensar d’una manera molt diferent a la nostra,  té algunes curiositats molt interessants. A arrel d’això vaig decidir estudiar japonès i sempre he volgut viatjar-hi durant un temps per acabar de perfeccionar la llengua. El japonès no és com l’anglès, és una llengua exòtica perquè no prové del llatí. Has d’estudiar molt i molt per dominar-la i és necessari anar allà durant una bona temporada per a poder dir que el parles sense cap mena de problema. Viure-hi per sempre no, però m’encantaria poder-hi passar un any sencer perquè crec que seria una experiència molt enriquidora.
 
En definitiva, llegir sempre m’ha aportat moltes coses i llegir còmics també. És per aquest motiu que jo no faig distincions entre un bon còmic i una bona novel·la. Opino que són el mateix i no és just desprestigiar el còmic. Crec que des de sempre hem relacionat el còmic com una cosa infantil, exclusiva per a nens, però és un error. Només cal moure’t una mica per descobrir grans històries en vinyetes per a adults de tot tipus. Només cal donar-li una oportunitat. A tots els que llegiu això, us convido efusivament a que li doneu una oportunitat.
 
Una abraçada, amics!
 
Joan.

 

Deixa un comentari