No compris. Adopta :)

Posted on Posted in EVENTOS Y CONFERENCIAS
 Hola!

Primer de tot, comentar-vos que THE CORNER som un centre totalment conscienciat i respectuós amb l’espècie animal. Volem agraïr-vos la vostra tasca!

  1. Enspodeu explicar com sorgeix la protectora?

La protectora neix al 1941 de la mà d’un grup de simpatitzants i amants dels animals amb la voluntat d’acollir i buscar una llar als gossos i gats abandonats i perduts al municipi de Mataró.

Sota una visió proteccionista es comença a gestionar una nova entitat sense afany de lucre i amb voluntariat per tirar-la endavant.

  1. Quin és el vostre dia a dia?

El dia a dia d’una protectora comença a les 9 del matí amb la neteja i cura dels animals acollits. Un equip de cuidadors i veterinaris s’encarreguen cada dia dels nous ingressos al centre així com dels que ja estan esperant una adopció.

Per a la protectora els refugis han de ser un lloc de pas mentre es busca una família per l’animal. Per tant, es treballa la comunicació i les xarxes socials per arribar al màxim de persones. Un facebook actiu, amb més de 200.000 simpatitzants, així com la web, ens ajuda a cercar adoptants, cases d’acollida, mainaderes i propietaris que han perdut el seu gos.

Encara que hi ha un horari als centres d’atenció al públic sempre s’està pendent de les urgències veterinàries o les recollides a 18 ajuntaments els 365 dies de l’any les 24 hores.

  1. Per què hem d’adoptar en comptes de comprar?

Per a nosaltres és l’opció recomanable perquè primer hem de solucionar el problema de tots els animals sense llar que viuen als refugis. No té cap sentit continuar amb la cria d’animals de compra mentre hi hagi aquest excedent de gossos i gats patint les inclemències del temps i sense l’amor d’una llar.

  1. Quina és l’evolució dels animals que passen per la protectora?

Hi ha de tot. En general entren cadells, joves, adults i seniors. Potser sí que en aquests darrers anys hem vist accentuada l’entrada de cadells de gats per falta de control de colònies de gats de carrer o per no haver esterilitzat els animals. També hem detectat un increment de gats i gossos seniors i molts amb malalties cròniques o tumors per operar, fet que ens fa sospitar que s’està abandonant per manca de recursos econòmics a l’hora de fer-se càrrec dels animals de companyia.  Aquest darrer any hem entrat en els nostres centres més de 1600 animals, se n’han donat en adopció 1102 i se n’han tornat als seus propietaris 497 animals perduts als carrers. Aquestes xifres ens omplen de satisfacció.

  1. Durant el Nadal, es regalen molts animals de companyia i realment moltes persones no són conscients del que significa. Creieu que es podrien fer moltes més accions per conscienciar a pares i nens? Què és el que hem de pensar quan volem adoptar un animal?

Cal conscienciar des de les escoles els nens, els futurs ciutadans del demà, en la tinença responsable d’animals de companyia. A la protectora fem programes a les escoles i a poc a poc sembla que va canviant la tendència tot i que encara que costa força i necessitaríem més recursos per arribar a més nens.

Per Nadal, als refugis detectem les persones que s’hi apropen per fer la compra compulsiva del cadell però intentem sempre fer un bon filtre i assegurar que l’animal tindrà una bona socialització i no serà retornat.

  1. Per últim… ens expliqueu algún cas entranyable?

De casos entranyables ni ha un munt! Des d’històries amb final feliç increïble com la d’un gos perdut a Sevilla i trobat a Mataró després de dos anys de recerca per part dels seus amos… passant per l’ajuda de la gent per poder fer front el cost d’operacions cares per salvar la vida d’animals o la mobilització ciutadana per acollir animals quan llancem una campanya pel fred de l’hivern i en una semana es presenten més de 50 persones per acollir gossos…Tot plegat, increïble! I, per suposat, l’ajuda incondicional de les persones voluntàries que hi dediquen hores i esforços. Tenim un munt de vivències espectaculars que donen sentit al que fem.

Us animem a tots a que hi reflexioneu. Hi ha molts gossos i gats a les protectores buscant el caliu d’una familia. Si mai voleu tenir-ne un us ho recomanem! Veureu que l’experiència d’adoptar és única i totalment gratificant!!

http://www.protectoramataro.org/

Deixa un comentari