Superherois!

Posted on Posted in EVENTOS Y CONFERENCIAS

Qui no ha volgut mai tenir algun poder sobrehumà? Qui no ha volgut semblar-se a superherois de gran nom com Iron Man o Spiderman? Sabeu seva història? Avui parlem d’ells!

Spiderman (o home aranya) neix de la mà de Marvel Còmics, una editorial de còmics nord-americà.

El 1962, els personatges adolescents en els còmics de superherois tenien reservat el paper de company del protagonista, com Bucky en Capità Amèrica. Va ser llavors quan el creador de Spiderman, Stan Lee, va decidir trencar amb aquesta tradició creant un adolescent que seria el protagonista de la història. I va néixer Spiderman. Els lectors, que solien ser joves, es van identificar immediatament amb aquest personatge, convertint-lo en un dels superherois més emblemàtics d’aquell moment i d’avui en dia.

Els poders de Spiderman són deguts a la picada que una aranya radioactiva va fer a Peter Parker, l’alter ego de Spidey.

Spidey posseeix una força, rapidesa i reflexos proporcionals als d’una aranya. És capaç d’adherir-se a qualsevol superfície. També és capaç de recuperar-se en qüestió d’hores de qualsevol ferida, ja siguin ossos trencats o greus ferides. A més d’això, quan Peter no és Spiderman, és un gran científic i un brillant estudiant.

A qui no li agradaria que les picades de mosquit ens donessin aquests super poders?

D’altra banda, tenim a Ironman (o home d’acer).

Durant la Guerra Freda, els joves lectors odiaven la guerra, odiaven l’exèrcit, així que, Stan Lee va decidir crear un personatge que representés això. Volia crear al capitalista per excel·lència, un personatge que aniria en contra de l’esperit dels temps i els lectors de Marvel. Llegeix va creure que seria divertit prendre el tipus de personatge que ningú vol, al qual cap dels lectors agradaria, i empènyer-a veure aquest heroi com algú molt popular.

No es va equivocar, va crear un personatge que representava el capitalisme, les riqueses, els diners i el poder tant militar com econòmic. Havia nascut Tony Stark, un enginyer capaç de crear armes tan avançades a la seva època que va crear el que avui dia coneixem com el robot o l’armadura Iron Man.

Iron Man és un superheroi molt peculiar, els seus poders es basen bàsicament en armament militar molt avançat per a l’època en què es troba el personaje.La armadura està feta d’or i titani, alguna cosa pràcticament irrompible. Dins de la seva armadura porta tot tipus d’armes, míssils i armaments que li són útils per vèncer tot tipus d’enemics. A més, és capaç de llançar rajos d’energia per el palmell de les seves mans i pel node del seu pit. Gràcies a aquesta energia i a diversos propulsors que té a les cames i plantes dels peus, també és capaç de volar malgrat el seu enorme pes.

I vosaltres, amb quin us quedeu? Què superheroi us agradaria ser?

Deixa un comentari